10 Aralık 2011 Cumartesi

Kakaolu Tarçınlı Kurabiye

Herkese merhabalar..
Minik bi ara verdim yine.Biraz gezdim bu hafta:)nihayet bu akşam kurabiye tarifimi paylaşmak için bilgisayarın karşısına geçtim..Annemin tarif kitabından bi kakaolu kurabiye tarifi paylaşacağım bugün..Buyrun birer tane de siz alın..Tabi bu kara kızdan size kalırsa.:))kurabiyelerimin sunumunu bi zamanlar sevgili Betül Teyzemden aldığım bu güzel hediyemle yapıyorum.:)İkisinide çoooooook ama çok seviyorum.


Malzemelerimiz

1 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 tatlı kaşığı kakao
1 paket margarin
2 çay kaşığı tarçın
3-4 bardak un
Üzeri için damla çikolata

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki margarini ve pudra şekerinizi güzelce yoğurun.Yumurtayıda ekleyip biraz daha yoğurun.En son olarak un,tarçın,kakao ve kabartma tozunuda ekleyip.Yumuşak bir hamur elde edin.İsteğinize göre şekiller verin.Yağlı kağıt serilmiş yada margarinle yağladığınız fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtmış olduğunuz 175 derecelik fırında  25-30 dakika kadar pişirin.
 Afiyet olsuuuuuun :)



7 Aralık 2011 Çarşamba

5 Aralık 2011 Pazartesi

Eti Burçak Tatlısı


Selamlar.... sevgiler dileyerek iyi haftalar diliyorum herkese..
Severek yaptığım bi tarifte bugün sıra.Son kalan bir iki dilimi unutmadan fotoğraflandırdım.Genelde şunu bloğa koymalıyım unutmadan fotoğrafını çekeyim diyorum ama evde iki kişi olduğumuz halde pasta,kek hiçbir şeyden eser kalmıyor:) çabucak yiyip bitiriyoruz.Ama bu sefer unutmadım. Şu telefonların hatırlatmaları olmasa ne yapacağım bilmem.İyimi yapıyorum bilmiyorum ama fena alıştım sanırım şu alarmlara..Neyse bu tarifim ablamın arkadaşı sevgili Selda ablanın tarifi .benimde en çok sevdiğim lezzetlerden biri.Bu güzel tatlının tarifine geçiyorum şimdi..






Malzemelerimiz
  • 3 paket eti burçak bisküvi 
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti (kutudaki tek poşet)
  • 1 çay kaşığı tarçın (tarçını bol seviyorsanız arttırabilirsiniz)
Yapılışı

  1. Sütü tencereye alın.İçine yumurta sarısı,un,nişasta ve şekeri ekleyin.Önce içindeki malzemeleri güzelce karışrınki topaklanmasın.Sonra kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kada pişirin.
  2. Ayrı bi yerde krem şantinizi hazırlayın.Onun içinde ayrıca bi su bardağı süt kullanın.İyice koyulaşana kadar çırpın.Muhallebinizin içine hazırlamış olduğunuz krem şantiyi ekleyin ve mikserle iyice çırpın.Muhallebiye şantiyi güzelce karıştırın.Tarifte 1 yemek kaşığıda margarin ekleyin diyor.Ama ben şanti epey yağlı olduğu için eklemiyorum.
  3. Dikdörtgen yada kare borcama bisküvileri yanyana dizin.Benim borcamıma yanyana 4 tane sığıyor .Eğer küçük borcama yaparsam 3 tane falan oluyor yanyana.Bu kullanacağınız üç paket bisküviden 7-8 adet ayrı bi yere ayırın.
  4. İlk bisküvi katını dizip üzerine muhallebili karışımdan güzelce yayın tüm bisküviyi örtecek şekilde..Sonra ikinci katı dizin.Bisküvileri ilk katı dikey,ikinci katıyatay olarak dizerseniz daha iyi oluyor.Sonra kalan muhallebiyide ikinci katın üzerine yayın.
  5. Ayrıdığınız bisküvileri rondada, üzerine bi çay kaşığı tarçınıda ekleyip.Toz haline getirin.Rondo yoksa bir poşetin içine koyup iyice ezin toz haline gelene kadar.
  6. Tatlınızı oda sıcaklığında soğutup.Buzdolabına alın.Rondoda toz haline getirdiğniz karışımlada üzerini güzelce kaplayın.Bu karışımı ayrı biyerde tutup servis ederkende üzerine serpebilirsiniz. 
Bu tarifimi "Çay,kahve bahane"etkinliği için Yeşil Mutfak Özlem'e gönderiyorum..Kolay gelsin   diyorum.

4 Aralık 2011 Pazar

Bebek Kurabiyeleri..

 Merhabalar,
 Geçen gün komşum Ayşen abladaydım.Onun  sipariş aldığı bebek kurabiyelerini yapmasında  minik bi yardımda bulundum.Yeni dünyaya gelen Irmak bebeğin kurabiyelerini yaptık beraber.Benim içinde çok güzel bigün oldu.Eğlenceliydi ve vakit nasıl geçti anlamadım.Gittiğim pasta kursunda şeker hamuruyla ufaktefek çalışmalar yapmıştım.O zaman tadı damağımda kalmıştı.O açıdan çok güzel oldu benim için :)





Ayşen ablanın bunun gibi çok güzel çalışmaları var.Çok  şık ve güzel nikah şekerleri,süslemeler,şeker hamuru süslemeli kurabiyeler yapıyor.Geçen günde Irmak bebeğin kurabiyelerini hazırladı..Ve Trabzon'a Irmak bebeğe ulaştı bu şirin kurabiyeler..Bende bu şirinlikleri paylaşmak istedim sizlerle..Irmak bebeğede sağlıklı ve huzur dolu bi ömür diliyorum..:)



Not: Ayşen abla Türkiye geneline kargoyla göndermek üzere sipariş alıyor
İsteyenler aysen_tasan@hotmail.com adresinden kendisine ulaşabilirler..



2 Aralık 2011 Cuma

Kolay Poğaça

Bir haftalık bi aradan sonra nihayet fırsat bulup bilgisayarı elime alabildim.Bloğumu her ne kadar ihmal etmek istemesemde elde olmayan nedenlerden dolayı etmiş bulundum.. Tariflerde birikti tabi.Kafamda şunu yazarım bunu yazarım diyip durdum ama bi türlü fırsat bulamadım.Her zaman tek kurtarıcım olan güzel bi poğaça tarifim var bugün.Teyzemin kızı rahime ablamın nefis tarifi.Ne zaman ani bir misafirim çıkagelse ya da ne zaman canımız poğaça poğaça diye tutturur ise:) 1o dakika içinde fırındadır poğaçalarım:) Şipşak hazırlanan kolay poğaça tarifimize gelirseeeek..

Malzemelerimiz
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt veya yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • Tuz ( ben 1 tatlı kaşığı koydum siz arttırabilirsiniz)
  • Mahlep (1-2 çay kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • peynir ve maydonoz 


       
Yapılışı
  1. Un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırın.
  2. Sonra kabartma tozunu ve unu ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.İçine ayrıca hazırladığınız peynirli maydonozlu harcınızdan koyun ve elinizde yuvarlayın.Şeklini verin.
  4. Poğaçalarınızı fırın tepsisine dizin.Üzerlerince yumurta sarısı sürün.Çörekotu ya da susam serpin.170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.