16 Ocak 2014 Perşembe

Fırında Baharatlı Patates




Yılbaşından sonra yine minik bi ara verdim.Üşengeçlik yapıp pek tarif ekleyesim gelmedi.Allahtan arşivde bekleyen fotoğraflar varda onlarla geçiriyorum bu üşenme zamanlarını.Yeni yıl yeni yıl derken ocak ayıda bitti gitti işte.Bu yılda çabuk geçecek daha şimdiden belli gibi.Banamı çabuk geçiyor bilmiyorum ama çabuk akıp gidiyor zaman.Ocak ayında yıllardır olmayan bişey oldu ve grip oldum.Çok sık olmadığım için bi tuhaf karşılıyorum gribi.Allahtan ayakta atlattım diyebilirim.O kötü meşhur virüsten değildi benimki.Ama yinede ağzınızın tadı tuzu olmuyor halsizlik deseniz hiç sormayın berbat.Grip olmak hiç olmadığım için o kadar garip geliyorki bana bu yüzden kendi kendime zırtpırt "yahu nasıl oldumki" "ama ben nasıl grip olurum yaa "gibi soruları hem kendime hem eşime sorup sorup durdum:)O derece tuhaf karşılanacak bi durum benim için anlayacağınız.Şimdi iyi gibiyim çok şükür.İşte böyle griple uğraşırken  geçen hafta Ankaradan ablam geldi.Bana çok güzel bi sürpriz yaptı.Anlayacağınız çorbalar yemekler bana çok iyi baktı sağolsun e bide geldiği için çok sevindim o da çok güzel bi moral oldu.Uzun zamandır yaşadığım en harika sürprizdi diyebilirim.Hal böyle olunca hemen iyileşiverdim tabi.Hatta kendimi biraz iyi hissedince uzun zamandır almayı düşündüğüm ve en sonunda aldığım ekmek yapma makinasında dev ekmek ve kek denemeleri yaptık.Dev diyorum çünkü gerçekten ablamın şansına her zamankinden daha da büyük dilimli bi ekmeğim oldu.O tarifleride ilerde paylaşacağım sizlerle.Sabırsızlanıyorum.Yeni yıl,sürprizler,hastalık vs derken buraları biraz boş bıraktım ama bundan sonra pek öyle olmayacak bilginize:)size kolaymı kolay fırında nefis patatesimle veda ediyorum.
Herkese iyiakşamlar 




Fırında Patates
Malzemeler

5-6 adet bebek patates
Zeytinyağ 2 yemek kaşığı
Sarımsak bir diş 
Biberiye 
Kekik
Toz kırmızı biber
Tane karabiber
Deniz tuzu


Yapılışı
Taze bebek patateslerinizi iyice yıkayın.Ben kabuklu olarak pişirdiğim için yıkamasına çok özen gösteriyorum.İyice fırçalayıp yıkadıktan sonra.İkiye bölüp bir kapta baharatlarla ve zeytinyağıyla harmanlayın.Baharatları taze kullanırsanız daha da lezzetli olacaktır.Özelliklede biberiye çok lezzet katıyor.Ama ben kurusunu kullandım.Ama her zaman tazesinden yanayım.
Yağlı kağır sermiş olduğunuz fırın tepsisinde 200 derecede pişirin.Eğer daha çabuk pişsin istiyorsanız.Fırına atmadan öne patateslerinizi baharatlamadan biraz yumuşayana kadar pişirin.