17 Kasım 2016 Perşembe

Havuçlu Kek

Merhabalar uzun bir miskinlikten sonra geldim yine.Bu sefer çok uzun sevimsiz bir ara oldu kabul ediyorum.Bi türlü elim gitmedi yazmaya artık ara ara yazmaya çalışacağım inşallah.Gönül isterdiki sık sık yeni tarifler ekleyeyim güzelim bloğumu boş bırakmayayım ama olmadı işte.Bu kadar aradan sonra kış yaklaşırken iç ısıtacak bir kek tarifi vermek istedim.Kış ve evde pişen bol baharatlı sıcak bir kek bunları bi arada düşünmek bile harika

                           

Havuçlu Kek

1.5 bardak toz şeker(fazla şekerli severseniz 2 olabilir)
4 adet yumurta oda sıcaklığında
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ(bazen yarim bardak süt yarim bardak yağ şeklindede koyabiliyorum
1 bardak ceviz içi (isterseniz büyük parçalar halinde de ekleyebilirsiniz yada rondodan geçirip minik minikte koyabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tarçın
1tatlı kaşığı zencefil eğer çok seviyorsanız 1 çay kaşığı
1 çay kaşığı zerdeçal
Muskat rendesi(bu sefer az koydum biraz acılaştırabiliyor fazlası)biriki kere rendeleyin kafi gelecektir
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 bardak rendelenmiş havuç
3 su bardağı un
Yarım limon kabuğu rendesi

Önce kek kalıbınızı güzelce yağlayıp unlayın
Una baharatları kabartma tozunu ve tuzu ekleyin eleyin
Yumurta ve şekeri iyice kabaraba şeker eriyene kadar çırpın
Ardından yağı ekleyin mikserle karıştırmaya devam edin
Daha sonra doğranmış cevizleri ve rende havucuda ekleyin karıştırın
En son unlu karışımı ekleyin un karışana kadar kaşıkla hafifçe karıştırın çok fazla karıştırmayınki kekiniz lastik gibi olmasın sonra ben bazen yapabiliyorum;)
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dakika pişirin

Piştimi şimdi sıcak sıcak dumanı üstünde bir dilim kesin kendinize
bir de kahve
ee bide kitap tabi ki
Sırada sadece bir koltuk seçmek kaldı
Bugün sizin bol keyifler
Afiyet olsun

*Gönül Candaşın Havuçlu Kek tarifinden uyarlanmıştır